4.9 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Бананите облекчават болки в ставите

Бананите са плодове, които не се препоръчват при спазване на диети за отслабване заради високо съдържание на нишесте в тях. Това обаче съвсем не означава, че те са безполезни. Напротив, те имат широко приложение като помощно средство в лечението на редица заболявания.

„Следвай ме” ви предлага няколко рецепти с банани на американския натуролог Чарлз Силвърман.

Този плод подпомага лечението и дори тушира болките в мускулите и ставите. За това се ползва настойка приготвена от ½ литър водка, в която са накиснати корите от 4 напълно узрели банани, престояват 40 денонощия на стайна температура. Банановата настойка се натрива върху болното място за една  нощ. Курсът на лечение е в зависимост от получения терапевтичен ефект, но не бива да е по-кратък от 20 дни.

Леталният изход от инфаркти в сравнително млада възраст е проблем от глобален мащаб. Учени са изяснили, че причината за това нерядко е недостатъкът на магнезий в организма. Ако в него  всеки ден постъпват по 0,5 г от този микроелемент, рискът от инфакт се намалява до минимум. Тази минимална доза от магнезий се сдържа в един средно голям банан.

Кората му пък, е отлично средство за премахване на брадавици. В нея се съдържат особени фермент, с чиято помощ тези образувания се отделят лесно.

 

Следвай ме – Здраве

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles