20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Без захар запомняме два пъти по-бързо

Без консумацията на захар и захарни изделия човек запомня два пъти по-бързо и трайно. Освен това, тя увеличава количеството и отлагането на мазнини около бъбреците, което има отношение към  резистентността на инсулина и влошава  работата на панкреасната жлеза, което довежда до диабет.  Това твърят учени от университета в Северна Каролина (САЩ) и ни  препоръчват да я откажем или намалим до минимум, за да сме здрави, в добра кондиция и, разбира се, здрави.

Според тях отказът от захар подобрява здравето на сърцето и намалява два пъти риска от смърт, свързана с кардиологично заболяване. Те припомнят и факта, че без този продукт кожата на лицето става по-свежа и сияйна.

Според учените човек приема всекидневно между 300 и 700 калории захар.

Авторът на изследването Елис Паул пояснява, че ние примаме този продукт не само със сладкишите, бонбоните и газираните напитки, но и с много по-здравословни от него продукти, като млеката, салатните сосове, макароните и други. В тях обаче концентрацията не е голяма и затова съставката не оказва негатино влияние върху организма.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles