12.3 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Борна киселина изтребва хлебарките до крак. Научете как.

Хлебарките са най-устойчивия вид от възникването на живота на планетата Земя. Тези гадинки живеят само седем месеца, но за това време  дават няколко поколения, които могат да вгорчат сериозно живота на обитателите на цял жилищен блок. Независимо, че тези вредители са устойчив вид, това не означава, че  не са неизтребими. Този процес е труден, но има народни средства, които дават много добри резултати. Те дори са за предпочитане, тъй като тези вредители много бързо привикват към различните химически средства и им устояват.

Ефикасен метод е този с борна киселина. Това вещество действа пагубно върху хлебарките  и унищожава бързо големи количества от тях. Важно е да се знае, че то не е безопасно за дребни домашни любимци, като морски свинцета, хамстери и дори малки котета. Няма опасност за човека.

Приготвяне: Сварете яйце. Извадете жълтъка, размачкайте го със сварен картоф още докато е горещ, добавете 40 гр борна киселина, продава се в аптеките без рецепта. Размачкайте до тесто. Направете малки топчета. Сложете ги из жилището, по-близо до местата, където сте забелязали, че има повече хлебарки. През една седмица сменяйте топчетата. Примамката привлича хлебарките, борната киселина свършва останалото.

Борна киселина можете да сложите и в тесто, приготвено от брашно и захар в равни пропорции с вода. От замесеното гъсто тесто, в което сте сложили борна киселина направете топчета и ги сложете из жилището. След едно денонощие ще забележите първите жертви.

Сложете малко борна киселина в съд с вода и го поставете до мивката, скоро ще видите трупове на хлебарки около него. Преди това обаче затворете добре крановете на чешмата и подсушете наоколо. Така вредителите няма да имат друг източник на вода, освен отровния.  С разтвор от вода и борна киселина измийте кофата за смет, за да подсилите ефекта на унищожаването им.  Не оставяйте храна на открито  достъпни за тях места.

В горните рецепти можете да замените борната  киселина с боракс, също дава ефект.

Следвайме – У дома

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles