10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Бърза ябълкова закуска

Събота е време за излежаване, но домашните искат да закусват. Предлагаме ви един много бърз, но вкусен сладкиш, който ще ви спести повече време за сън в почивния ден и ще ви осигури комплименти за кулинарните ви умения още от сутринта.

Продукти: яйца – 4 броя, захар – 1 чаена чаша, олио – ½ чаена чаша, ябълки – 4-5 броя, брашно – 2 чаени чаши брашно, сода – 1 чаена лъжичка, какао (по желание) – 1 ½ чаена лъжичка, ванилия – 1 броя (ако не слагате какао).

Приготвяне: Яйцата и захарта се разбиват с миксер, прибавя се олиото, брашното и содата. Следва добавяне на ябълките, като вече не използвате миксера, а разбърквате само с лъжица. Тях можете да нарежете на малки парченца или да настържете. Ако те са настъргани, трябва да ги изстискате с ръка от сока. Сложете и ванилията. Ако предпочитате какао, ванилията е излишна.

Рядкото тесто се изсипва върху тава, намазана с олио и набрашнена. Пече се до готовност според възможностите на градусите на фурната ви. След като ябълковата закуска се охлади, можете да посипете върху нея пудра захар.

Следвай ме – Кухня 

Най-доброто за настроението на вашата трапеза можете да напазарувате от веригата магазини АВАНТИ.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles