13.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Гънките между носа и устните – как да ги загладим без филъри?

Гънките, които се спускат от носа към краищата на устните са симетрични бръчки. При повечето хора те се появяват след 25 години и с напредване на времето се задълбочават.

Кожата в тази област от лицето се различава по структура от тази на бузите. Освен това, тя може да бъде и различен тип – около носа да е суха, а на бузите да е мазна. Тези гънки се явяват мимически бръчки, от които никой не е застрахован. В процеса на стареене бузите се отпускат, въпросният релеф става все по-дълбок. Тяхното ранно появяване може да бъде отложено във времето без употребата на филъри. За разрешаването на проблема помага гимнастиката, тя намалява дълбочината им и връща свежия тургор на кожата в тази област.

За основното упражнение трябва да отворите устата и да направите с устата неголям овал, сякаш изговаряте „о“ и „у“. При това устните трябва да бъдат изнесени напред докато усетите напрежение в бузите. За усилване на ефекта можете да гладите бръчките с палеца от горе надолу и обратно. Направете това поглаждане няколко пъти, а след това изтеглете устните напред 20 – 30 пъти докато не почувствате напрежение в бузите.

Правете тази гимнастика по няколко пъти на ден. След 2 – 3 седмици ще забележите, че гънките са намалели.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles