15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Два варианта на предястие от тиквички с извара

Популярното приготвяне на тиквички в България е пържени със сос от кисело мляко. От този зеленчук  обаче може да се направят истински кулинарни чудеса.

Сайтът „Следвай ме“ ви предлага два варианта за бързо предястие на тиквички с извара. Предложените количества продукти са за 6 порции.

Продукти:

Извара – 300 г., тиквички – 2 бр., майонеза – 2 супени лъжици, чесън – 4 скилидки (може и по-малко, според вкуса), яйца – 2 броя, брашно – 3-4 супени лъжици, олио – количесто за пържене, сол – на вкус.

Приготвяне:

Тиквичките се измиват и нарядват на тънки филийки по дължина. Овалват се в брашно от двете страни и се потапят в разбитите яйца, пържат се в нагорещено олио. Посоляват се.

В добре разбърканата извара се прибавя майонезата и пасираният чесън.  Смесва се добре, може да добавите сол, ако обичате солено. Когато тиквиките са поизстинали, в единия край сложете от сместта и ги завийте на руло. Забучете крайчето на тиквената лентичка с клечка за зъби, за да не се развие. Оставете за четвърт час ястието да поеме вкусовете от плънката и поднесете.

По-диетичният вариант на това предястие се приготвя, като тиквичките не се овалват в брашно и яйце. Не се пържат, а се пекат на скара.

 

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles