20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Желатинът цери ставите, ускорява метаболизма

 

Желатинът, този незаменим компонент в кухнята на сладкарите, е  и лечебно средство от векове. Той присъства като цяр  в народната медицина на различни народи. По-точно в нея присъстват, като лек, ястия от варени животински крака, глави и уши, в които присъстват и костите. Такива ястия са пачата, руския холодец, в който има повече месо и редица други. В основата си всички те съдържат желеобразно вещество, което впоследствие хората са се научили да го извличат от животинските продукти и са го нарекли желатин. Той е много добро натурално средство, което облекчава състоянието на износените стави, има добро действие и при страдащите от остеохондрозата (шипове). Освен това, желатинът ускорява метаболизма, което го прави съюзник в борбата с излишните килограми. С употребата му обаче не бива да се прекалява, тъй като при продължителна консумация в количества повече от 10-15 г на ден е възможно да се получи сърцебиене.

Лечение на болки в ставите, гърба и врата. Набавете си 150 г желатин, по възможност телешки, но и свинският върши работа. Всяка вечер заливайте 2 чаени лъжички от него с ¼ чаена чаша студена вода. На сутринта той набъбва, образува се желе. Прибавете към него малко вода, разбъркайте и изпийте на гладно. Курсът на лечение продължава един месец. Можете да го повторите след една година. Този метод връща подвижността на ставите.

Тъй като желатинът е блудкав на вкус, можете да го разтворите в чаша прясно мляко.

Не се притеснявайте, ако в първите дни след приемането му усетите къркорене в стомаха. Той ускорява работата на червата, а също така и метаболизма. Затова, някои го ползват като много добро средство в борбата с излишните килограми.

 

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles