10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Кучето вкъщи прави детето по-уверено

  • С домашния любимец то преодолява срамежливостта
  • Животинката у дома ни отучва да разхвърляме вещи
  • Научава ни да живеем здравословно, прави ни открити

В дом, в който е имало домашен любимец, рано или късно, пак ще има“, гласи едно неписано правило. За тези, които вече са имали вкъщи куче, са наясно с ползите, които то оказва на всеки член от семейството. Известни са им е малките неудобства, които обаче са незначителни пред това, което получават – обич. Тя не е единствената, давана ни в дар от четириногия приятел на човека.

Какво още получаваме от кучето у дома?

Ако детето ви е срамежливо, стеснително и страни от другите хора, общуването с четириногото ще реши тези проблеми. Ако животинката е дребна порода и ги изпращате двамата на разходка, то ще започне да влиза в контакт със стопаните на другите кучета на площадката. Така, постепенно стеснението му ще изчезне и то ще се превърне в уверено, сигурно в себе си дете.

Кучето е спонтанно, то се хвърля върху вас от радост – скача, старае се да ви близне, някой дори се изпускат от вълнение. Впрочем, последното се случва рядко и не бива да е причина да се откажете да си вземе домашен любимец. Дори най-интровертният характер не устоява пред такава обич и отвръща със същото. Така, постепенно човек става по-отворен, дружелюбен, научава се да споделя, да бъде откровен. По този начин кучето му помага да разрешава проблемите си, защото когато те са споделени с близък човек, се намира и възможно най-доброто решение. Освен това, с откритостта то ни научава и ние да сме открити, искрени и директни – все качества, които определено носят позитиви в живота.

Домашният любимец има нужда от разходки. Това подобрява и нашата физическа активност, а в резултат и здравето. Ако го наблюдаваме, ще забележим, че той се храни само, когато е гладен и не се тъпче до преяждане по силата на навика. Спазваме ли този негов урок, ще свалим някои и друг килограм, а с това ще облекчим и редица заболявания.

И съвсем не на последно място, кучето научава не само децата, но и големите да си прибират вещите, да не оставят разхвърляно. Особено, когато то е малко, гризе всичко, което му попадне пред погледа, защото и то сменя зъбките. Едно пале вкъщи ще въведе ред у дома ви.

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles