15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

От какво трябва да се страхуват мъжете?

Житейските дреболии съвсем не са нещата, заради които мъжете трябва да се безпокоят. Има други неща, застрашаващи живота, здравето и самочувствието им, за които те трябва да се замислят.

Загубата на приятели.

Мъжката дружба е не само рисковано приключение, пиянство и съмнителни истории,  в които вие  никога не бихте попаднали. Психолози от Харвардския университет доказват, че добрите приятелски връзки са способни да продължат живота десет години. Заради брака, децата, семейните агажименти често пъти се налага старите другари да останат на втори, че дори на трети и четвърти план. Не е рядкост те съвсем да изчезнат от живота на мъжа. Според учени от Оксфорд пък, той трябва да има поне трима другари, на които всякога да може да се опре, за да бъде щастлив. Затова, мъже, пазете своята мъжка дружба – така ще сте здрави и ще живеете 10 години повече.

Злоупотребата със захар.

Излишни килограми, риск от диабет, лошо настроение, кардиологични заболявания и вероятност от образуването на раков тумор. Ти си обречен на всички тези неща, ако не можеш за обуздаеш влечението си към сладкото.

Ако във всекидневния ти порцион приъстват неизменно шоколадовите изделия, енергийните и газираните напитки, не се помайвай, дай кръв за изследване на захарта.

Стресът.

Тук не става въпрос за напрежението преди презентация и вълнението преди важна работна среща. Става дума за хроничния стрес, който не отпуска човек месец, че и повече, понякога дори години. Рано или късно той осигурява комплект от кардиологични заболявания, депресия, раздразнителност и емоционално изпепеляване. Ако чувстваш някои от тези симптоми, не чакайте. Напревете нещо, за да промените живота си.

Ракът на простатата.

Безспорно, това е най-мъжкото заболяване. При мъжете ракът на простатата е толкова разпространен, колкото ракът на гърдата при жените. За щастие, можеш да се предпазиш к помощта на кафе, чест секс и домади. Колкото до стероидите, които мислеше да започнеш рано или късно, по-добре забрави.

Лошият сън.

Ако спадаш към онези 40% мъже, които не спят поне седем часа, имаме лоша новина за теб: рискът да умреш по-рано е с 12% по-висок. До този извод са стигнали изследователи от университета „Уаруик” във Великобритания. Дори, ако спиш по-продължително време, но страдаш от стрес, липса на физическа активност, неправилно хранене, алохол, сънят ти пак няма да е пълноценен. Опитвай се да си лягаш преди 23 часа вечерта и да не пиешш алкохол, дори бира през седмицата.

 

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles