15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Проблемите на лятната сватба

Ако няма належащ проблем, добре е да я отложите за времето след август

Лятото не е най-подходящия сезон за сватбени тържества. Затова, ако двойката няма належащи причини, заради които не може да отлага, то по-добре да отложи сватбата за месеците след август. Кои са причините?

Black tie

Ако сватбеното тържсетво за двойката не е само празник за семейството, двете фамилии и приятелите, а е мероприятие за социален статус, то отказът от дрескод е проблематичен. Да се прекара денят в костюм, в дълги рокли и на високи токчета е твъде тежко физически и за гостите, и за „виновниците” за тържеството. И едните, и другите,  ще се уморят много бързо от горещината и празникът може да завърши по-скоро от планираното.

Твърде много Diy-декор

Като се отказват от вечерния дресскод и помпозните декори, много булки удрят в другата крайност – твърде много ръчни изработки и неформални елементи. Разбира се, дребните подаръци за гостите, направени от булката или тортата, която тя сама е приготвила, са мили неща. Когато обаче се прекали с тях, излиза, че сватбата е организирана твърде пестеливо.  

Прекалено лекото меню

Летните горещини, разбира се, не предполагат тежки храни. От една страна, да се севират на гостите тежки меса не е подходящо. От друга, те трудно ще издържат на танци със салати и диетини блюда.

Неутралната палитра

Светло бежови, сиви и сини отенъци всякога изглеждат благородно и стилно в декора на една сватба. Но, ако тя е сред природата или в лятната градина на ресторант, непременно трябва да се добавят повече цвети елементи. В протвен случай  рискът е диеорът да се изгуби в зеленината.

Тежкият алкохол

Не забравяйте, че горещината и алкохолът не са приятели. Затова, ако сватбата ви е лятна, заредете масите нй-вече с летни напитки: бяло вино и розе, сангрия, мохито, аперол шприц и други. И задължително се погрижете за голямо количество безалкохолни и най-вече минерална вода.

Церемония в средата на деня

Този вариант не е за предпочитане. В обедните часове снимките няма да са такива, които ще искате да сложите в семейния си албум – гримаси на зажумяли от слънцето роднини, осветени лица, блицове и прочие. Подходящите часове за лятна сватба и фото са след 17.00 часа.

Не забравяйте план „Б”

Дори да сте планирали сватбеното си тържество за най-горещите месеци, не забравяйте, че може да завали пороен дъжд. Помислите за повече чадъри и план „Б”, къде да настаните гостите, ако обядът или вечерята са замислени на открито.

Ах, комарите

Не забравяйте за тях. Те могат да съсипят тържеството ви и да развалят настроението на вашите гости. Запасете се със спрейове, репеленти, набавете и фенери с лъчения срещу насекомите.

Десертите с крем

Когато съставяте менюто, избягвайте десертите с крем. Срокът на годност на тези със сметана или бит каймак  при температура от +2 до +6 °C е само 6 часа. Ако в тортата и пастичките има такива продукти, те имат срок на трайност в горещините, в който могат да се консумират безопасно, общо 18 часа от момента на приготвянето им. Това важи дори те да са съхранявани в хладилник. Но това е невъзмоно предвид факта, че сервитьорите и готвачите зареждат чиниите в кухнята доста преди идването на гостите.

Тежкият грим

Гримът, разбира се, трябва да скрива несъвършенствата на кожата, но той не бива да ви превръща в порцеланова кукла, а и през лятото той не е актуален. Изберете леките текстури и светлите тонове на макиажа. Използвайте ВВ-крем вместо плътния тонален крем и малко хайлайтер, за да изглежда кожата ви сияйна.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles