12.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Проф. д-р Красимир Иванов стана Почетен гражданин на Сливен

Ректорът на Медицинския университет –Варна, проф. д-р Красимир Иванов    беше удостоен със званието „Почетен гражданин“ на Сливен от кмета на града Стефан Радев. Високото отличие му бе връчено за неговия  изключителния принос и заслуги за развитието на Сливенска община. Награждаването стана по време на тържествената церемония по дипломиране на първите 37 абсолвенти от специалностите „медицинска сестра“ и „акушерка“, които завършиха висшето си образование във филиала на Медицинския университет-Варна в Сливен. „Вярвам, че обучението, което получихте при нас, ще ви осигури добра работа и достойно възнаграждение на високоспециализирания ви труд в хуманните професии на медицинска сестра и акушерка.“ се обърна в академичното си слово към завршващите ректорът професор Красимир Иванов.

„Чувствам се задължен тук пред вас от името на общината да подчертая безспорната заслуга на професор Красимир Иванов за увеличаване на академичните структури в Сливен, за осигуряването в града ни на международно признат университет. Разкриването на негов филиал доведе до обогатяване на възможностите за придобиване на висше образование в града ни” подчерта в обръщението си при връчване на отличието кметът Стефан Радев.

По-късно ректорът проф. Красимир Иванов и кметът Стефан Радев откриха нова спортна площадка в сградата на Филиал Сливен на МУ-Варна и посадиха символично малък бряст, който е част от големия стар бряст, символ на града.

На тържеството присъстваха народният представител Десислава Танева, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на община Сливен по хуманитарните дейности и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков, заместник областният управител на Сливен Камен Костов, членове на академичното ръководство на МУ – Варна, директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, студенти и преподаватели, родители и приятели.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles