18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Светило в очната хирургия консултира в болница „Св. София”

Световноизвестният очен хирург проф. д-р Атанасиос Николакопоулос отново ще консултира в Многопрофилната болница за активно лечение „Света София” в столицаа.

На 14 октомври  специалистът ще преглежда пациенти от София и страната, след предварително записване на телефон 02/818 46 23.

Проф. д-р Атанасиос Николакопоулос извършва първата на живо 3D операция на ретината през 2012 г. в Букурещ.

3D е най-новият метод за операция на заден очен сегмент – (стъкловидно тяло и ретина). При него хирургът използва 3D очила, с които се визуализира на екран уголемения образ на структурите, които се оперират. Така, директно, наблюдавайки екрана, хирургът оперира. Методът позволява безупречна прецизност и увеличение на хирургичното поле в пъти над стандартния метод с микроскоп. Предстои въвеждането на 3D метода и в България. Внедряването на технологията е съвместен проект на МБАЛ „Света София” и световноизвестния очен хирург проф. д-р Атанасиос Николакопоулос.

Проф. д-р Николакопоулос ръководи офталмологичното отделение в болница Папаниколау в Солун, Гърция. Той е ръководител е на екипа за микрохирургия на ретината в Солун. Участник е в много операции на ретината „на живо” по цял свят, ръководител на курса по 3D хирургия на ретината на най-престижния симпозиум по заболявания на ретината EURETINA. Президент е на MEDDITERETINA. Организатор на школа за обучение на витреоретинални хирурзи – TVRS (Thessaloniki Vitreoretinal Summer School) . Лектор на симпрозиуми в редица държави, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Италия.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles