10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Сладки със сирене „Крема”

През 70-е години на миналия век, когато в магазините беше пуснато сиренето „Крема”, то отбележи фурор в потреблението.

Тогава „номенклатурата на продоволствените стоки”, както на бюрократичен език се наричаха продуктите, беше доста ограничена. Затова всеки нов асортимент се възприемаше като събитие. Сиренето „Крема” , наред с шоколадовите бонбони „Катеричка” (с мляни лешници), луканката, портокалите и бананите бяха неща, за които си струваше да се чака на опашка с часове. И хората чакаха, за да разнообразят трапезата с нещо по-различно. Въпросното сирене „Крема” те мажеха на филии за закуска на децата, а находчиви домакини му намериха приложение в традиционните курабии. Така широко се разпространи рецептата „Сладки със сирене „Крема”. По същество това са фини курабии, подходящи както за кафе, така и за закуска. Извън историята на създаването им истината е, че те са много вкусни и се приготвят относително лесно. Можете да ги поднесене с чаша бяло вино, а защо не и с червено, ликьор или друга напитка по Ваш избор. Най-доброто за Вас можете да откриете във веригата магазини АВАНТИ (ТУК).

Продукти:  125-150 гр масло или маргарин (1 пакет), 300 гр сирене „Крема” (2 пакета), 2 до 3 чаши брашно (за меко тесто), 2 пакетчета ванилия или настърганата кора на 1 лимон, 1 чаша захар.

Приготвяне: Маслото (маргарина) се оставят за известно време на топло, за да омекнат. Към него се прибавя сиренето „Крема” и брашно, колкото да се получи меко тесто, добавя се лимоновата кора или ванилия. Така омесеното тесто се слага за половин час в хладилника, за да се охлади. Докато още е студено се разточва кора. От нея с чаша или формичка се изрязват кръгчета. От едната страна се овалват в кристална захар. Сгъват се на четири в двете посоки и се пекат в намазана тава до порозовяване.  Опитайте сладките със сирене „Крема”, няма да съжаляване.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles