18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Смола от бяла мура спира микозите

Смолята от бяла мура спира множенето на гъбички по краката. Тя се продава в магазините за билки и билкови продукти. С нея се мажат поразените участъци, най-добре преди лягане за сън.

Водата за уста също е добро средство, тъй като антисептиците в нея ограничават разпространението на гъбичките. Тя се нанася с тампон върху участъците без да бъде разреждана с вода предварително. Микозите обичат влажната среда. Ако краката ви се изпотят в дебелите ботуши, побързайте да си сложите чисти и сухи чорапи, те трябва да са памучни. Изкуствените материи не пропускат въздух и запарват. Тесните обувки не са добър вариант, когато сте с гъбички. Сложете ги в килера на изчакване докато се освободите от микозите.

За да не последва по-тежка инфекция, когато ги забележите първоначално, преди да сте отишли на лекар, дезинфектирайте мястото със спирт. Не минавайте по тях само с тампона, а сложете, напоен с него памук или марля върху засегнатото място и оставете да престои около 10 минути.

В миналото са ги мазали с бензин, но няма доказателства за ефективността на този метод.

Каквито и подръчни средства да използвате срещу гъбичките, имайте предвид, че те са твърде упорити. Без лечение, предписано от кожен лекар няма да минете.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles