12.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Тайните на красивите източни жени. Кои са те?

Източните жени, изповядващи исляма, се крият под паранджа, бурка или никаб. Единствено очите им остават открити. Затова те прилагат всичките си умения да се гримират и играят с тях. Един от секретите им за кокетство и съблазняване са

Гъстите и дълги ресници

Религията им позволява те да са с открити очи, да са оголени само  ръцете им до китките и стъпалата. Ресниците на арабските жени по природа са дълги, но те обилно всякога ги мажат с туш за подсилване на ефект, прибавят и тежък грим на клепачите. При такъм макиаж те изглеждат различно дори в хиджаб.

Шугъринг

Независимо, че обичаите в арабските страни се смятат за много консервативни, точно местните жители са измислили шугъринга, т.е.цялостното обезкосмяване на тялото. По традиция преди сватбата изтръгвали всички косъмчета от тялото на булката. По-рано това се е правело с помощта на здрав конец. По-късно красавиците се научили да се справят с космите с маска, приготвена от разтопена захар, а още по-късно козметиците се нагърбили с тази работа, използвайки съвременните препарати и методи.

Натуралните бои

Източните дами обичат органичната козметика. Те не я пестят по отношение на грижите за своето тяло и коси. Що се отнася до боядисването на ноктите, те и до сега ползват къна. Често пъти те боядисват и малките момиченца, тъй като това средство е напълно безвредно, дори подсилва косите и кожата.

Кисело-млечната грижа за косите

Колкото и да е странно, но те и до сега предпочитат да използват напълно натурални продукти за косата. Преди да ги измият те си правят маска с кефир, кисело мляко или друг по-гъст млечен продукт. Кисело-млечните продукти възстановяват структурата на косъма, като го правят гладък и блестящ. Освен това, красавиците подхранват косите си и с натурални масла от жасмин, иланг иланг, пачули и редица други. Така те подсилват скалпа на главата и самата коса.

Хамамът за чистота и здраве

Известната в цял свят турска баня е необикновено популярна сред арабските красавици. Жените от всички възрасти периодично посещават хамама, където теляците обтриват телата им с естествена скраб, най-често приготвена от кафена утайка. В хамама през порите на кожата от организма излизат всички излишни вещества, тя става гладка и кадифена. Освен това, кафето оказва и тонизиращ ефект.

Избелването на кожата с лимон

Докато европейските девойки тичат към солариум за загар или се пекат на плажа, арабските красавици правят точно обратното, стремят се с всички средства да се избавят от загара. Те дори си я избелват. Най-добрният метод е с помощта на лимон, като натриват с него лицето си за придобиване на благородния отенък на слоновата кост.  Така правят едновременно и пилинг, като отстраняват мъртвите клетки. За целта те използват меката част от кората на цитруса.

Идеалните зъби

Макар и дамите да скриват често усмивката си от околните, пред съпрузите си те блестят с цялата си красота. За белотата на зъбите те използват маска на основата на сметана, натурално кисело мляко и сухо мляко. Сместта се нанася върху зъбите и остава върху тях няколко минути. Ако тази процедура се прави 3 – 5 пъти на ден, жената може да се сдобие с холивудска усмивка без скъпи стоматологични процедури.

Восък вместо дезодоранти

За да не раздразнят кожата под мишниците си, те не ползват дезодоранти, а натурален восък. Дори за тази цел има специално направен продукт, създаден на основата на парафин, пчелен восък и масла. Той се нанася дори върху цялото тяло.

Тежките парфюми

Не е тайна, че арабските жени със състоятелни мъже имат достъп дори до най-скъпите парфюми. Дори и при техния избор те наблягат  на тези с натурални средства. Традиционните ефирни масла на Изтока – от роза, сандал, мускус, жасмин и ванилия са в основата на всички арабснки парфюми.

Мъжете и отношенията в семейството

Колкото и да се говори за това, че арабските жени страдат от гнета на мъжете, повечето от местните девойки и дами няма да се съгласят с това твърдение. Например, в Обединените арабски емирства мъжът издържа жената напълно, вслушва се в меннието й по отношение на мебелировката, наредбата и отношението към децата и роднините. На Изток семейството е издигнато в култ.

 

Следвай ме – Стил

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles