5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Три идеи как да ползваме лимона за красота

Лимонът е не само източник на витамин С за добро здраве, но е и отлично средство за поддържане на красотата на кожата, косите и ноктите.

Почиства лицето благодарение на киселината и ефирните масла, които също имат очистващи свойства. Той е отлично средство за изчистване и подобряване на кожата. Лимоновият сок не само изчиства и овлажнява, но и изсветлява петната по кожата.

За бързо освежаване и пилинг не е необходимо да изцеждате лимона. Достатъчно е да го разрежете и с леки кръгови движения да триете лицето си 5 минути. Минете с лимона и лактите си. След това измийте с хладка вода.

Заздравява ноктите. За целта смесете 3 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица лимонов сок, съхранявайте в стъклено бурканче. Регулярно трийте ноктите си с тази течност, тя избелва ноктената плочка, а зехтинът увлажнява.

Изсветлява косите. Учени са установили, че ако намажете косите си с лимонов сок и ги подложите на слънчева светлина, те ще изсветлеят. Ако искате да пробвате, смесете лимонов сок с топла вода в бутилка и ги намокрете обилно, като разресвате по дължина. Поседете на слънце около час и ще получите много добър резултат.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles