20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Учени създадоха таблетка „Средиземноморска диета“

Учени успяха да създадат първата в света напълно натурална таблетка за следване на средиземноморската диета. Тя ще помага в профилактиката на кардиологични заболявания.

Екип от Кембриджския университет е измислил начин за турбозареждане на хората с помощта на средиземноморската диета, като не се налага те да ядат компонентите й. Достатъчно е човек да глътне едно хапче, в чиито състав влизат необходимите вещества, съдържащи се във въпросната диета. Тази хранителна добавка ще предпазва сърдечно-съдовата система, като ключовият компонент в нея – ликопинът ще се съчетава с мляко, за да се абсорбира по-лесно от организма. Очаква се с помощта на тази хранителна добавка хората да успеят да забавят или да преустановят образуването на плаки в артериите, т.е. да направят невъзможна атеросклерозата, която е предвестник на кардиологичните заболявания.

Клиничните изпитвания на таблетката са показали, че при по-продължителен прием тя увеличава кръвотока с 53 процента.

Създателите на хранителната добавка, които в момента са подали документи за патентоването й, твърдят, че има определено повишаване на интереса на потребителите към натуралните съставки. Особено внимание те отделят на растителните компоненти и на тези лекарства, които се усвояват от организма по-леко, отколкото синтетичните препарати. Точно затова, таблетката може да бъде изключително приложима, особено ако създателите й успеят да намерят фирма, която да я произвежда в големи количества.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles