5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Ябълка със сол премахва главоболието

Главоболието е твърде затормозяващ и досаден проблем. То може да бъде причинено от редица заболвания, най-честото от които е високото кръвно налягане. Случва се обаче, особено при променливо време с ниско атмосферно налягане и дъжд, главата да боли, уж без причина. На практика това се дължи точно на играещото атмосферно налягане. Главоболието може да се дължи още на преумора и дехидратация. С изключение на хипертонията всички останали причини могат да бъдат преодолени лесно с няколко трика без лекарства.

Първият – Ако можете, изяжте една ябълка поръсена със сол. Ефектът е гарантиран, тъй като тази комбинация подобрява киселинно-алкалното равновесие. Ако този варинат е неприемлив за вкуса ви, опитайте с една супена лъжица ябълков оцет в чаша хладка вода, изпийте сместа.

Вторият  – увеличете приема на вода. Тя разрежда кръвта, подобрява електролитния баланс и ободрява. Заболи ли ви глава, преди да посегнете към таблетките, изпийте 1,5 – 3 чаши вода.

Третият – Направете няколко натиска дърху дланта независимо в кой участък, но той трябва да е между малкия пръст и показалеца. След по-малко от пет минути, болката започва да утихва. Повторете манипулацията и на другата ръка.

Четвъртият – В легнато положение сложете студен компрес върху челото, дръжте го не по-малко от 5 минути, сменете го с нов, когато  първият се е затоплил.  Можете да използвате парчета лед в торбичка. Този метод помага особено, ако страдате от синузит. Студеното свива материята, включително и кръвоносните съдове в областта на синусите. В резултат  главоболието се облекчава и дори съвсем преминава.

Петият – изпийте чаша цитронада от прясно изцеден лимон. Той има релаксиращ ефект и ободрява.

 

 

Следвай ме – Здраве

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles