13.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Ябълков оцет и кислородна вода за меки пети

Една дама дори да няма време за чест педикюр и средства за скъпа козметика, може да поддържа гладки и меки петите си с едно евтино средство, което е в кухнята на всеки дом. Това е ябълковият оцет. Допълнително трябва да се купи само едно шишенце глицерин от аптеката. Оцетът не само предотвратята сухотата на кожата, но и убива евентуални гъбични инфекции. В съчетание с глицерина ефектът се усилва неколкократно.

За целта се прави компрес, с който се спи през нощта.

Той се приготвя от 3 чаени лъжички глицерин и 1 чаена лъжичка ябълков оцет. Натопете в течността парченца марли и ги сложете върху петите, завиите в найлон и отгоре обуйте чорапи. Оставете за една нощ, а на суринта измийте и намажете с крем. Необходими са 3-4 процедури, но ефектът се забелязва още след първата. Този начин за поддържане е подходящ дори при напукани пети.

Кислородната вода също е добър съюзник срещу загрубялата им и вроговена кожа. За целта вземете неголям леген и налейте в него 1,5 л гореща вода. Температурата трябва да е такава, че да можете да я търпите. Прибавете 4 супени лъжици 3 – процентна кислородна вода и разбъркайте. Потопете краката си и постойте така 10  минути. С пила за педикюр изчистене побелялата суха кожа. Намажете петите си с крем и масажирайте добре.

Кислородната вода е силно действащо вещество, правете такава ваничка веднъж в седмицата.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles