12.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Безплатни прегледи на щитовидната жлеза през март и април

През март месец започна Националната информационна и скринингова кампания 2018, посветена на заболяванията на щитовидната жлеза. Инициативата, която е по повод Международната тиреоидна седмица, се провежда за седма поредна година в България. Организатори са Националната пациентска организация (НПО) и ВИОМ (Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза). Лице на кампанията е актрисата Аня Пенчева, която от дълги години е със заболяване на щитовидната жлеза.

В рамките на инициативата в различни градове на България, сред които София, Варна, Пловдив, Русе и др., през месеците март и април, ще се извършат безплатни ехографски скринингови прегледи.
В случай, че никога не сте си правили преглед на щитовидната жлеза, особено ако имате роднина със тиреоидно заболяване или сте в някоя от групите с повишен риск (планирате да имате дете; бременна сте или наскоро сте родила; имате проблеми със зачеването; в напреднала възраст сте и/или имате оплаквания), бихте могли да се запишете за преглед през ТАЗИ ПЛАТФОРМА.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles