20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Аспиринът връща блясъка на косата, избелва кожата

Аспиринът, освен утвърдено лекарство, има и широкоспектърно действие в бита, както и в домашната козметика. С него можете да изсветлите и тъмните участъци на кожата под мишниците. В 100 мл топла вода добавете една супена лъжица аспирин, стрит на прах. Тази смес натривайте всеки ден под мишниците. Оставете да действа 60 минута, после измийте с течаща вода.

Той отстранява пърхута, ако добавите на 10 млл шампоан, с който миете косата си, една супена лъжица стрит аспирин. Една чаена лъжичка от него, разтворена в чаена лъжичка вода, избавя от пъпки. Получената смес трябва да се нанесе на поразеното място и да се остави да действа десет часа. После се измива.

За премахване на стари мазоли стриите на прах един блистер аспирин, добавете 5 мл сок от лимон, залейте с 50 мл вода. Разбъркайте. Нанесете върху мазола на тампон, а отгоре завиите с найлон. След 20 – 30 минути можете да изчистите мазола със специална пила, тип ренде, за педикюр. От това лекарство се получава превъзходна маска за чистене на лицето. В 10 г 15-процентна сметана или кисело мляко без добавки сипете 30 г стсрит аспирин, разбъркайте. Нанесете върху кожата на лицето и след 15 минути измийте с топла вода. Сложете подхранващ крем. За хубав ефект се препоръчва тази маска да се прави три пъти седмично, като курсът трябва да продължи не по-малко от 14 маски. За възстановяване на блясъка на косата ви трябват 80 г аспирин на прах, добавен в 200 млл вода. Нанесете разтвора върху измитата с шампоан коса. Оставете да престои 20 минути и измийте само с вода. Той е идеално и евтино средство за премахване на петна от тъкани. За целта стрийте една таблетка от 10 г на прах и я разтворете в 50 мл вода. Нанесете обилно върху лекето. Оставете да престои десет часа. Изперете. За да възстановите свежестта на цветята във вазата, пуснете една таблетка от него във водата. Аспиринът чисти идеално налепите във ваната и тоалетната чиния. Сипете 50 г стрит аспирин в препарата за почистване на фаяс. Така значително ще увеличити ефекта. Ако някъде по повърхностите има петна, напръскайте с разтворен аспирин във вода и оставете за престои половин час. Измийте.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles