12.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Безплатни консултации по сексуално здраве в Пловдив

Безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве за жени организира на 25 и 26 септември Клиниката по акушерство и гинекология на Универснитетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. Това съобщи завеждващият клиниката доц. д-р Екатерина Учикова.

Кампанията ще се провежда от 9.30 до 12.30 ч. на 3 етаж в Хирургичния блок на болницата на бул. „Пещерско шосе“ №66.

Всяка жена може да получи цялостна медицинска консултация от специалисти в областта на женското здраве, относно съвременните методи за контрацепция и отговори на въпроси, свързани със сексуалността, сексуалните взаимоотношения и репродуктивното здраве, обясни доц. Учикова.

На 26 септември се отбелязва Световният ден на контрацепцията. Водеща началото си от 2007 година, инициативата има за цел да подобри познанията за различните методи на контрацепция и да осигури възможност за информиран избор на младите хора по отношение на тяхното сексуално и репродуктивно здраве. Целта на кампанията е да насърчи младите хора да говорят за секс и за възможностите за предпазване от нежелана бременност и полово-преносими инфекции. А, ако са решили да правят секс, трябва да бъдат подготвени за това, да знаят откъде могат да намерят информация, да търсят помощта на специалист или близък до тях човек, на когото могат да се доверят, съветват специалистите.

България е сред държавите в Европейския съюз с най-голям отрицателен естествен прираст на населението. По данни на НСИ той е -6.1% , което отговаря на -44 167 души при раждаемост от 66370 човека и смъртност на 110 117 души.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles