22.8 C
София
събота, май 25, 2024
spot_img

Бляскаво ревю на София Борисова покори Виена

Модната колекция на нашумялата българска дизайнерка бе показана в препълнената зала на Виенска община.

Дипломати, журналисти, много гости уважиха  ревюто на един от най-успелите български дизайнери София Борисова. Изявата й във Виена е по повод  Българското председателство на евросъюза  и по покана на българския посланик Н.Пр. д-р Иван Сираков. Модната й колекция бе показана в една от залите на Виенска община и бе с мотото Diffusione dela Rosa.

Грациозни манекенки показаха  официални облекла, булчинска мода и Hot Couture с тематично послание българската роза – един от символите на България .

Модератор на събитието бе актрисата Деси Урумова, добре позната на австрийската публика със своите театрални, кино и телевизионни изяви.

Чарът на ревюто се допълни и от обаятелното присъствие и музикалните изпълнения на певицата Нели Петкова. Тя подчерта, че е от Карлово, където е Долината на розите и така тематичното се вписа в колекцията на София Бориславова.

София Борисова е най-популярният и утвърдил се дизайнер в България. Тя е създател на реномираната модна къща „Романтика Фешън“, която вече 25 години заема лидерски позиции на пазара за официални и булчински облекла в България.

София Борисова е двукратен носител на най-престижния приз за мода и стил в България „Златна Игла“ 2013 и 2015 в категорията „Най-добър дизайнер на годината“. Нейната модна къща Романтика Фешън също е удостоена през 2013 г. с високото отличие в категорията – „Модна къща на годината“.

София Борисова е единственият български дизайнер, който е направил самостоятелно ревю на булчински тоалети в световната столица на модата Милано.

През 2015 година София Борисова направи самостоятелно ревю в Чикаго. Специално, за да се запознае с нея и работа й на събитието присъства основателят на седмицата за висша мода в Ню Йорк, Андре Акуино. София Борисова бе и официален дизайнер на конкурса „Мис Българка в САЩ” – 2015.

През 2016 година, по време на седмица на модата в Италия, София Борисова реализира голямо самостоятелно ревю в Рим, представяйки колекцията Giardini di Roma.

Като иноватор и експериментатор в модата, София Борисова засне свой Haute couture тоалет в рекламна фотосесия под вода, нещо което се случва за първи път в историята на българската мода.

 

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles