Бобена чорба със спанак

Смела, но вкусна комбинация, подходяща е за хора на лечебна диета, която изключва чушки и домати

Бобената чорба е непретенциозна супичка, която едва ли се нуждае от рецепта, за да бъде приготвена. Фасулът е застъпен във всички кухни.

Той е основен източник на протеини и се препоръчва на веганите, а и останалите, които трябва да спазват лечебна диета. Например, хората засегнати от псориазис не бива да консумират домати и чушки заради алкалоида соланин в тях. Това вещество се съдържа във всички зеленчуци от семейство картофови, към които спадат още картофите е патладжанът. За тях, както и за всички, които искат да опитат една по-различна бобена чорба „Следвай ме“ предлага една нетрадиционна рецепта. Вкусът на добрата храна идва в компанията на продуктите от магазини АВАНТИ (Виж ТУК).  

Продукти: 400 г зрял боб, моркови – 2 броя, зелен лук – 1 връзка (или 1 голяма глава кромид лук), спанак – 1 шеха, сол – на вкус, олио – половин кафена чаша, пресен босилек, джоджен или мента – на вкус.

Приготвяне: Бобът се вари, като се сменя първата вода. Когато заври във втората, се прибавят нарязаните моркови, лукът и спанакът. Добавя се олиото и подправките. Когато той е уврял, се прибавя солта и се оставя да поври още 3-5 минути.

Exit mobile version