8.8 C
София
понеделник, април 22, 2024
spot_img

Болницата в Бургас ще диспансеризира хора с артрит

Университетската многопрофилна болница в Бургас е единствената в Югоизточна България, която има договор със Здравната каса за изпълнението на Амбулаторна процедура № 42. Процедурата е за амбулаторно наблюдение (диспансеризация) на пациенти с тежкопротичащи възпалителни полиартропатии и спондилопатии и се прилага при три диагнози: ревматоиден артрит, псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит с тежко протичане, съобщиха от там.

Всеки пациент, боледуващ от тези заболявания, който кандидатства или провежда лечение с биологични средства с протокол от НЗОК, независимо от местожителството му, може да проведе процедурата в Ревматологично отделение на УМБАЛ Бургас.

Пациентът може да си запише ден и час за провеждане на процедурата на тел. 056 894 891 всяка събота и неделя от 11 до 13 ч. В определения ден и час той трябва да посети отделението с цялата налична документация по заболяването и личната си карта. След провеждане на процедурата пациентите получаватвсички необходими документи, които да представят пред експертна лекарска комисия във Варна, Пловдив или София за назначаване/продължаване на биологичното лечение.

Отделението по ревматология се намира на петия етаж в стария (административния корпус) на УМБАЛ Бургас.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles