-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Бонбони за кулинари и вегани

Във века на консервантите, стабилизаторите и оцветителите все повече хора забраняват на децата си, до колкото е възможно, да вкусват купешки сладкиши. Малчуганите обаче съвсем резонно искат лакомства. Затова и доста майки в последните години започнаха да издирват, че и дори сами да съставят рецепти за бисквитки и дори  бонбони.

„Следвай ме” ви предоставя две рецепти – за кулинари и за вегани, според собствените предпочитания. В тях няма химически съставки и спокойно можете да възнаградите с тях  малките палавници.

Кокосови бонбони

Продукти: фини кокосови стърготини – 3 ½ чаша, какао – ½ кафена чаша, кондензирано мляко – 390 г, кокосови стърготини по-едри или смлени орехи за овалване – колкото е необходимо.

Приготвяне: На слаб огън се смесват кондензираното мляко, фините стърготиви и какаото. Бърка се около 5 минути. Дръпва се от огъня и се оставя да поизстине дотолкова, че от сместа да могат да се оформят топчета с ръце. Във всяко топче може да се сложи изсушен плод или ядка. Овалват се в едрите стърготини или смлени ядки.  Нареждат се в редички в съд, застлан с хартия за печене. Прибират се в хладилника, за да се стегнат за не по-малко от час.

Вегански бонбони

Продукти: обикновени бисквити – един пакет от 150 – 200 г, канела – 1 щипка, пчелен мед – 2 супени лъжици, вода – 3 супени лъжици.

Приготвяне: Бисквитите се смилат на ситно в брендера до контистенцията на брашно. Смесват се с меда и канелата. Сместа се омесва с ръце, за да не се получат бучици, като постепенно се наливат лъжичките вода. Когато така приготвеното тесто е готово, се оформят топчета с големина 2-3 см. В тях могат да се сложат ядки или парченца сушени или захаросани плодове. Съхраняват се поне час в хладилника преди поднасяне.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles