10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

БЧК получи дарения за над половин милион лева

Сдружение „Клъстер на здравните региони“ дари 2 000 броя висококачествени маски на МЗ

Българският червен кръст (БЧК) събра дарения за медиците на обща стойност 562 582 лева. Една част от тях са под формата на санитарни принадлежности, а с парите, приведени в банковата сметка ще бъдат  купени  защитни облекла и санитарни консумативи за лекарите на първа линия с COVID-19, съобщиха от организация. „Хуауей Технолоджис“ България ЕООД дари 150 000 бр. предпазни маски, предоставени за нуждите на НОЩ и на БЧК; „Девин“ ЕАД – 101 232 бутилки минерална вода, разпределени за СБАЛ на онкологични заболявания, II и V многопрофилни болници, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, и за лечебни заведения в Пловдив, Пазарджик, Пещера и Смолян.  Агенция „Митници“ е дарила  294 000 бр. защитни маски, които са предоставени на регоналните здравни инспекции в страната, на НСО и за доброволците на БЧК.  „Г. М.“ ЕООД е предоставило  2 000 литра денатуриран етилов спирт за дезинфекция за нуждите на ВМА и „Пирогов“.  Сдружение „Клъстер на здравните региони“ дари 2 000 бр. трислойни хигиенни маски за нуждите на Министерство на здравеопазването, на ДАНС и на БЧК. „ТИС Груп“ ЕООД предостави на БЧК, за да разпредели на различни екипи 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба.  „Лактима“ ЕАД дари за служителите на СДВР 4 764 бутилки айран. „Тчибо България“ ЕООД предостави 25 кашона инстантно кафе за медицинските екипи на ВМА, Александловска болница, Университетската болница „Св. Георги“  в Пловдив и Университетската болница „Св. Марина“ във Варна.

„Модис България“ ЕООД дари 3350 маски за многократна употреба за безопасността на екипите, включени в дейности срещу коронавируса.

За подпомагане борбата с коронавируса Българският Червен кръст предостави 2500 броя нитрилни ръкавици и защитни маски, 310 комплекта спално бельо, 160 олекотени завивки и 160 възглавници от бедствения си резерв за Пета градска болница в София, Университетската болница „Св. Иван Рилски“, Специализираната онкоболница София-област и Многопрофилната болница в Луковит.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles