14.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Бърз хляб в плик и лесна питка

Две решения за заети домакини с гладно домочадие

Случвало ви се е пътьом след работа в магазина да видите останали само стари самуни или черни хлебчета, които вашите домашни няма дори да погледнат.

Най-доброто е ТУК – нещо, което ще потвърди всеки познавач

В същото време умората и липсата на време не ви позволяват да разточитествате с месене на погачи и сложни хлебни изделия. От положението можете да излезете не само с достойнство, но и с комплименти от гладните в семейството с една хитрина – да им изпечете хляб в плик.  За него са ви потребни само готово тесто от магазина и плик за печене, също от магазина.

Всичко необходимо за вашата трапеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК.

Приготвяне: изсипете готовото тесто в съд и оставете за 5-10 минути да се стопли на домашна температура. След това го сложете в плика за пече, затворете го и печете във фурната около 45 минути. Температурата е според особеностите на вашата печка.

Така изпеченият хляб от готовото тесто е с розово-златиста коричка отвън и пухкав отвътре.

Лесна питка

Тя е другият вариант да нахраните вашите гладници у дома.

Продукти: 2 яйца, 30 мл. олио, 250 грама кисело мляко, половин чаена лъжичка сол, 120 грама сирене, 200 грама брашно, 1 пакетче от 10 грама бакпулвер, 20 грама краве масло.

Приготвяне: Към яйцата прибавете киселото мляко, солта и олиото. Разбъркайте добре. Към брашното прибавете бакпулвера. Размесете ги добре и след това ги прибавете към горните продукти. Натрошете сиренето. Прибавете и него. Получава се гъста лепкава смес.  Дъното на тава с диаметър 23 см застелете с хартия за печене. Изсипете сместа. Намажете повърхността на тестото с разтопено масло. Печете на 180 градуса в предварително затоплена фурна с вентилатор. Впрочем, печете толкова, колкото е неободимо на вашата фурна, която познавате добре.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles