11.2 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Вандали изписаха име на танк върху бяла мечка (ВИДЕО)

Вандали изписаха със спрей име на основния руски танка Т-34 върху гърба на бяла мечка. Скандалните кадри с омаскареното животно в социалните мрежи шокираха природозащитниците и гражданите.

Животното е било изрисувано от вандали, твърди BBC и уточнява, че в момента тече разследване, за да се установи къде точно в арктична Русия е заснето видеото.

Т-34 е изиграл важна роля в победата на Съветския съюз над Германия във Втората световна война.

Видеото е било разпространено в социалната мрежа „Фейсбук“ от Сергей Каври, член на „Международния фонд за дивата природа“ (WWF), по-късно разпространено в интернет.

Каври заявява, че кадрите са били публикувани първоначално от местни жители на руския североизточен Чукотски автономен регион, а учените, които работят и наблюдават местната фауна не може да са извършили подобно нещо.

„Не знам детайлите за това в кой регион, град или район е било направено (видеото)“, казва той.

Ученият от Института за биологичните проблеми на севера, Анатоли Кочнев е категоричен, че мечката не би могла да бъде боядисана, ако не е била упоена преди това. Той добавя, че написаното е много симетрично и няма как животното да е можела да се движи по време на вандалския акт. Според Кочнев инцидентът може да се е случил в отдалечения руски регион Новая Земля, където по-рано екип от специалисти се наложи да упои бяла мечка, която е влизала в населени места в района. Ученият смята, че може да се наложи дълга процедура, докато мечката бъде измита от боята без да й бъде нанесена здравословна вреда. Рисунката върху гърба могат да й създадат огромни проблеми, тъй като като животното разчита на своя бял „камуфлаж“, за да ловува в снега.

Ескпертите се опитват да установят произхода на видеото.

В руските медии се спекулира, че този акт е свързан с общественото недоволство в северните части на Русия, в които хората са гневни, че се допуска бели мечки да идват толкова близо до населените места.

През февруари 2019 г. беше обявено извънредно положение в региона на Новая Земля, тъй като десетки бели мечки се появиха в много градове и села. Тогава се появиха и видеоклипове, които показваха как животните се разхождат и разглеждат сгради в населени места в арктична Русия.

Следвай ме – Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles