20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Вкусни трикове с изостанали яйца от Великден

Останали са ви яйца от Великден, които всички у дома вече подминават с безразличие, макар и до завчера да се възхищаваха от красивата им украса.

Високо качество в АВАНТИ

В същото време не можете да ги съхраняване безкрайно в хладилника. От тях можете да приготвите вкусна изненада, която може да бъде и предястие, и мезе за чаша вино или нещо по-солидно.

Стоки с отлично качество и на изгодни за вас цени можете да намерите в магазини АВАНТИ. Вижте къде се намират те. ТУК и ТУК.

Яйца с рулца от раци

Продукти за 2 порции (за повече удвоявате): рулца от раци – 4 броя, яйца сварени – 2 броя, кисело мляко – 1 супена лъжица, свеж копър – 1 стрък, магданоз – 1 стрък, сол – на вкус, смлян черен пипер – на вкус.

Приготвяне: Яйцата се разрязват наполовина по дължина.Жълтъците се изваждат в купичка. Рулцата от раци се смилат, настъргват на ренде или нарязват на ситно. Прибавят се към жълтъците и се разбъркват добре. Зеленините се нарязват на ситно и се прибавят, добавят се киселото мляко. Посолява се със сол и пипер. Разбърква се добре. Белтъците от яйцата се пълнят с получената смес.

Фаршировани яйца с кашкавал и чесън

Продукти (за 4 порции):  4 броя сварени яйца, кашкавал – 50-70 г, майонеза – 2 супени лъжици, чесън – 2 скилидки, магданоз – 2-3 стръка, пипер – 1 щипка, сол – на вкус.

Приготвяне: Сварените яйца се разрязват наполовина по дължина. Чесънът се смила или накълцва на ситно. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде. От него ¼  се оставя за украса. Жълтъкът се изважда от яйцата и заедно с горните съставки се обърква добре. Добавя се майонезата и отново се разбърква добре. Посолете на вкус. С тази смес се пълнят белтъците на яйцата. Отгоре се  посипват с накълцан на ситно магданоз.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles