13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Влизаш в час на ротация

В училище ще се редуват присъствено учениците от 7,8 и 12 клас

Здравният министър проф. Костадин Ангелов и образователният му колега Красимир Вълчев обсъждат поредна и нестандартна идея за присъствено училище на учениците от 7, 8 и 12 клас за втория срок. Те ще се редуват на ротационен принцип. За идеята разказа министър Ангелов, а малко по-късно я сподели и министър Вълчев.

Ако се запазят данните за заболяваемостта под 120 на 100 000 души, от 4 февруари ще разрешат на учениците от три випуска да се върнат в клас и да учат присъствено. Двамата ще объдят в подробости идеята в понеделник, на 18 януари.

„Чрез редуване ще се върнат учениците в клас – приоритетно 7, 8 и 12 клас. Следим внимателно ситуацията. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде анализирана ситуацията и тогава ще бъде решено окончателно“, каза министърът на образованието и науката  Красимир Вълчев.

Учениците от 5 до 12 клас ще трябва задължително да бъдат с маски в училищата. Ще се проветрява по-често, а целта е учениците да излизат по-често навън, заяви той и допълни, че засега датите за матурите няма да се изместват.

По думите му вече има списък с желаещите учители, които искат да бъдат ваксинирани срещу коронавируса. Записванията продължават.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles