15.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Всеки втори родител не иска повече дистанционно обучение

Всеки втори родител (55% от запитаните) не желае повече дистанционно обучение за децата си. Това показват данни от съвместно  проучване на бтв и една от социологическите агенции, в което са се включили 1 032 лица над 18 години в периода 25-30 април по метода на телефонната и онлайн анкета. 1/3 от родителите или 31% пък подкрепят идеята онлайн уроците да се прилагат например по време на грипни ваканции.

9 от 10 участници в проучване са декларирали, че са осигурили техническата необходимост на техните деца, за да могат да провеждат активно онлайн обучение. За 9 % обаче това не е  така – 5% от родителите са посочили, че нямат устройства или интернет, а 4% са без мнение.

Дистанционното обучение стартира на 13-ти март и ще продължи до края на учебната година. 75% или3/4 от родителите смятат, че развитието му се е подобрило за този период. Според 1/10 от участниците в проучването обаче  това не така, а15% нямат мнение по въпроса.

68% от настойниците смятат, че учителите се справят с преподаването на материала. 1/5 от родителите пък са на мнение, че педагозите имат проблеми с изнасянето на онлайн уроци. 11% пък са посочили, че не знаят.

За родителите на ученици от началните класове се наложи да се включа активно в онлайн уроците. Затова и 63% от анкетираните са посочили, че им се е наложило да бъдат много по-ангажирани. За 23% това не е било така, а 14% не знаят.

Налага ми се да бъдат много по-ангажиран  – 63% да, 23% не, 14% не знам. „Една част от родителите на ученици в началните класове работят вкъщи и онлайн обучението представлява допълнителна тежест за тях.

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles