9.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Гаф с броя на инфектираните с COVID-19 в Стара Загора

Само 4, а не 22 са случаите на инфектираните в Стара Загора, както е обявено в Единния информационен портал за последното денонощие към 00.00. на 12 юни (Виж ТУК). Това заявиха от Региналната здравна инспекция, съобщаха БНР.

Причината за натрупването на положителните проби на дата 12 юни се дължи на практиката на Единния информационен портал да входира данните до 22.00 часа. Някои от лабораториите обаче работят до по-късно и продължават да подават данни. Така, подадените след този час проби са отнесени към следващия ден. В резултат 18 случая от четвъртък попадат в отчетените за петък, обявени в портала в събота сутрин.

Към момента заразените работници от предпирятието, жители на Стара Загора са 27. От тях 4-ма са хоспитализирани в Клиниката по инфекциозни болести на Университетската болница „Проф. Д-р Стоян Киркович”.  Една 55-годишна жена е интубирана.

В  тестилната фабрика в града до момента са установени 7 случая, като от тях 4-ма са в Клиниката по инфекциозни болести.

В момента и двете предприятия са затворени, извършва се дезинфекция. Очаква се  на работа да бъдат допуснати в следващите дни работниците с отрицателни PCR-тестове.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles