11.1 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Говежди дроб на барбекю

Говеждият дроб не е застъпен особено в българската кухня, като шкембето, например. Една от причините е, че той е доста сух. Ако обаче се увие в мастна тъкан, каквато се продава в магазините за месо и най-вече на щандовете за карантия, или сланина, вкусът му става съвършено различен – сочен, но не и мазен.

„Следвай ме”  ви предлага една лесна рецепта за вкусен говежди дроб на барбекю.

Продукти: говежди дроб – 1,5 кг, мазнина (мастна тъкан или сланина) – 300 г, газирана вода -1,5 л, соев сос – 2 супени лъжици, сол – на вкус, черен пипер – една щипка, кромид лук – 1 глава.

Приготвяне: говеждият дроб накиснете в хладка вода за 2 часа. След като изтекат два часа,  го измийте добре и го залейе с 1,5 литра газирана вода, в която сте сложили солта, пипера и сте добавили 2 супени лъжици соев сос. Оставете карантията да престои в тази течност още един час. През това време сложете мастната тъкан в хладка вода, за да се отпусне. Ако ползвате сланина, по-добре да е на големи парчета. Нарежете ги на тънки филиики по широката страна, тъй като те ще са ви необходими за завиване на дроба. След като той престои един час в газираната вода, го извадете и нарежете на неголеми късчета. Всяко от тях увийте в мастна тъкан или сланина. Изпечете ги на барбекюто.

Ако семейството ви харесва кромид лук, когато поднасяте изпечените парченца дроб, отгоре им сложете по няколко кръгчета кромид лук.

 

 

Следвай ме – Гурме

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles