9.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Григор Димитров е заразен с коронавирус

Това става ясно от негов пост в Инстаграм

Григор Димитров е заразен с коронавирус. Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Инстаграм, съобщава Vesti.bg.   Ето какво написа българският тенисист:  „Здравейте на всички, искам да уведомя моите фенове и приятели, че тестът ми за COVID-19 в Монако излезе положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тест и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която вероятно може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за подкрепата, моля ви, пазете се и бъдете здрави“.

Постът му в социалната мрежа е придружен от снимка, на която Димитров носи предпазна маска на лицето.

През последните две седмици българинът се състезава на демонстративни турнири в Сърбия и Хърватия, организирани от световния №1 Новак Джокович.

Вчера Димитров загуби от хърватина Борна Чорич с 1:4, 1:4 в първия си мач в Задар, след което отказа нататъшното си участие в надпреварата заради заболяване, припомня БГНЕС.

Преди седмица българският тенисист участва в първия турнир от организираната от Новак Джокович верига „Адриа Тур” в Белград.

Междувременно стана ясно, че демонстративният турнир е отменен заради положителната проба за коронавирус на Григор Димитров, съобщи единия от организаторите Горан Иванишевич.

БНР припомни, че в  последните дни се разрази скандал, след като стана ясно, че е имало сериозно парти в нощен клуб в центъра на Белград след края на тенис турнира там. На разпространеното от масовата веселба, спретната въпреки пандемията се вижда как домакинът на надпреварата Новак Джокович купонясва заедно с колегите си, сред които и Гришо.

Малко по-късно стана ясно, че Джокович е бил контактен с баскетболиста от „Партизан” Никола Янкович, който също е дал положителна проба за коронавирус.

Заради новината за заболяването на Григор Димитров тази вечер беше отложен финалът на турнира в Задар между Джокович и Рубльов.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles