11.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Декоративно зеле за акцент в градината

Цветното зеле, както популярно наричат някои ядливи сортове, не се изчерва само с тях. Съществуват и декоративни, чиято и единствена, но съвсем не маловажна задача е да разкрасят вашата градина през есента, когато сезонът на повечето цветя вече е преминал.

Независимо, че сме в средата на лятото, „Следвай ме” ви предлага една идея за освежаване на ландшафта през есента. За целта трябва да се подготвите отрано, от средата на месец август.

Подходящи декоративни сортове цветно зеле има много. Семена можете да намерите от магазините за сортови семена. Един от най-подходящият е Кале. Той расте и с красиво обагрените си листа наподобяща цъфтяща красива туфа и през хладните есенни дни. Този, както  останалите сортове декоративно зеле виреят на всякаква почва и това е едно от преимуществена им за всеки градинар, дори начинаещ.

Можете да го засадите дори в по-широка, но плитка саксия и да го местите, където ви харесва в градината.

Ако изберете сорта Кале, той не само е непретенциозен, но и дава красиви обагряния от пурпурно до карамфилено – лилаво и червено.

Сортът Брасика също е добър вариант. Той има различни цветови варианти – от снежно бяло до виолетово, като крайните листа остават зелени и му придава вид на идеално аранжиран букет.

 

 

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles