20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Дете се обеси, играейки на Интернет игра

Антоанела от Палермо е ползвала китайската социална мрежа Tik Tok

Десетгодишно момиченце се  обеси, играйки на Интернет игра. Антонела от Палермо стана жертва на китайска социална мрежа Тик Ток, в която има подобни забавления, някои от които създават предпоставки за опасности и дори за смърт. Детето се е самообедило в банята с колана на татко си. Преди това то се било включило в популярната сед тийнейджърите платформа и състезателна макабрена игра „Blackout challenge”. Целта й била да докаже кой ще издържи най-дълго време без да диша.

Момиченцето влязло уж да си вземе душ, затегнало около врата си направената от бащиния колан примка, започнало да  стяга лека-полека около вратлето си, като снимало с телефона си, за да удостовери след това в мрежата успеха си от недишането. Антоанела обаче загубила съзнание и паднала на пода. Сестричките й чули шума и повикали родителите си. Наложило се да разбият вратата, но момичето вече било мъртво.

Организации на родители в цяла Италия направиха подписки за забрана на мрежата Тик Ток. Гарантът на личната свобода в страната пък поиска от шефовете на китайската платформа да контролират възрастта на потребителите й и да допускат до нея само тийнейджъри над 16 години. Според IT-специалисти това всъщност е чиста проба блокиране на Тик Ток в страната, тъй като социалната мрежа не може в никакъв случай да изпълни искането на италианския гарант за контрол на възрастта.

Същевременно стана известно, че Антонела ще продължи да живее в други три дечица – родителите й дадоха съгласието си нейните черен дроб, бъбрек и панкреас да бъдат присадени на нуждаещи се италианчета.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles