3.3 C
София
вторник, декември 5, 2023
spot_img

Дните на отворени врати в Родилно отделение на УМБАЛ Бургас

Те се възстановяват след продължително прекъсване заради пандемята

След дълго прекъсване заради ковид-пандемията, Дните на отворените врати в Родилно отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас се възстановяват от днес и ще се провеждат отново всяка сряда, съобщиха от лечебното заведение.  Инициативата е предназначена за бъдещите майки и цели да ги запознае с условията, по които протича раждането в болницата – всяка стъпка от приемането, до изписването. „Всяка от тях може да дойде, да получи списък с необходими вещи и документи за раждането, да разгледа отделението, да зададе своите въпроси на екипа. Татковците също са добре дошли”, канят от лечебното заведение.

Предварително записване не е необходимо. Желаещите се събират всяка сряда от 13.00 ч. на входа на Родилно отделение (намира се на гърба на Хирургическия корпус, вдясно по естакадата). Те ще бъдат посрещнати от старшата акушерка Руска Ганчева, която ще ги придружава през цялото посещение.

Специалистите в Родилно отделение напомнят, че жените в напреднала бременност (след осмия месец) могат да се възползват от измерване на тонове, независимо от това къде посещават женска консултация и кой акушер-гинеколог следи бременността им. Необходимо е само записване на час на тел. 056 894-923. Цената е 10 лв. Тоновете се измерват в приемния кабинет до входа на Родилно отделение, всеки ден до 12.30 часа.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles