34.8 C
София
вторник, юли 16, 2024
spot_img

Домашни цветя носят пари и успех

В саксията да се зарови монета, девойките да засадят спатифилум за омъжване, бизнесмените мента, за да не избягат парите

Домашни цветя носят пари, успех и любов. Това са знаели старели бългаи от незапомнени времена. Знаели са го и много други народи. Това се потвърждава от вярванията от Южна Америка та чак до нашите земи.

Бегониите, азалията и мушкатото помагат да успеем в живота. В част от азиатските страни има вярване, че ако имаме азалия в дома, ще живеем дълго и щастливо. Ако сме  поставено мушкато до азалията, това ще ни донесе изобилие и благоденствие. Условието е да са близо едно до друго.

За  „Дървото на парите“ има безброй вярвания. Популярната легендата казва, че това цвете носи пари и богатство в дома ни. Желателно е в саксията му да се зарови някоя монета. Истинското име на „дървото на парите“ е пахира. Ако има цвят, успеха ни е почти гарантиран.

И други цветя носят пари и богатство в дома ни. Някой от тях са юката, папрата, астрофитиума и аспарагуса. Кактуса ороя например спира апашите и крадците. Цветето „бамбук на щастието“, чието истинско име е драцена „Сандериана“ е символ на финансовото благополучие и успеха. Поради тази причина е желателно всеки бизнесмен да има това цвете в офиса си. За да привлича парите, е необходимо да завържите червена или златиста лента или наниз от три монети около стъблото на драцената. За привличане на клиенти е добре да засадите в офиса си мента, а за силно привличане на пари е добре да имате бугенвилия.

За благополучие в дома е добре да отглеждате прекрасната катлея. Добре е да имате цитрусуво дръвче (примерно лимон) и драцена. Те са символ на късмета и успеха.

Комфорт в дома, покой и късмет носи фикуса. От незапомнени времена той се счита за пазител на семейното огнище. Ако подарите фикус на двойка която няма наследници, се счита, че зачеването и раждането е гарантирано.

Едно от най-прекрасните цветя които носят любов и страст е хибискуса или така наречената Китайска роза. Друго цвете което може да ви донесе любов и щастие е астрата. В древна гърция посвещавали това растение на богинята Афродита. Това е причината астрата да е често срещан амулет.

Неомъжените девойки е добре да си вземат за отглеждане „женско щастие“ (спатифилиум). Легендата разказва, че цветето помага на самотните дами да намерят половинките си, а ако вече са ги намерили, да станат майки.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles