8.9 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Жена почина след ваксина, говори нейният личен кардиолог

Заради инцидента са прекратени имунизациите с „Астра Зенека”

Спазени са всички задължителни процедури ваксинацията.Това заяви личният кардиолог на жената от Йоаким Груево, починала след ваксинация с препарата на „Астра Зенека“. Изявлението си д-р Мария Ганчевска направи  пред БНТ, като поясни, че преди това на Румана Пенкина е бил направен е и обстоен преглед, според който е нямало опасност да бъде ваксинирана.

Лекарката каза, че пациентката е била с няколко заболявания. Поставената ваксина не е от партидата, заради която няколко европейски държави прекратиха ваксинацията с препарата на „Астра Зенека“.

„Тя попадаше в групата, която трябваше да бъдат ваксинирани, имаше желание жената, подписа съответните документи. Нямаше температура, нямаше никакви оплаквания и беше ваксинирана. С много заболявания – да, тя ми е пациентка от няколко години, но аз нямам право да ви давам информация за здравословното ѝ състояние. Ако имаше опасност и ако съм предполагала, че има и най-малка опасност, аз нямаше да я ваксинирам“, каза още д-р Мария Ганчевска.

57-годишната жена е починала към 3.00 часа на 12 март. Новината съобщи пръв здравният министър проф. Костадин Ангелов, веднага замина за Пловдив, след като научи за инцидента. По-рано министър председателят Бойко Борисов обяви, че се спират имунизациите с ваксината на „Астра Зенека” до произнасянето на Европейската агенция по лекарствата.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles