7.1 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Започва седмицата на модата в Милано

Около 60 дефилета ще се състоят в рамките на Седмицата на модата в Милано, която започва днес, 20 февруари, предаде Франс прес.

Колекциите си прет-а-порте за жени за сезона есен/зима 2019-2020 г. ще представят прочути модни къщи и дизайнери, сред които „Фенди“, „Прада“, Джорджо Армани, „Мисони“, Антонио Марас, „Москино“ и Роберто Кавали.

Модна къща „Гучи“ също се завръща в Милано, след като миналата година представи колекцията си в Париж. Венецианската модна къща „Ботега Венета“ пък ще представи първата колекция на новия си творчески директор, младия британски дизайнер Даниъл Лий, който е работил за „Селин“.

Брандът „Бенетон“, който е известен с шокиращите си рекламни кампании, ще покаже облекла, проектирани от Жан-Шарл дьо Кастелбажак.

Седмицата на модата в Милано ще бъде повод да се забравят скандали, възникнали през последните няколко месеца. Долче и Габана бяха бойкотирани в Китай, след като в социалните мрежи бяха качени видеа, определени като расистки и сексистки. „Гучи“ изтегли от продажба пуловер с висока почти до очите яка и процеп с червена уста, като се извини във връзка с оплаквания, че дрехата наподобява карикатура на афроамериканско лице. „Прада“ също бе обвинена в расизъм заради свои аксесоари за чанти, единият от които напомня маймуна с червени устни и е като шарж на афроамериканско лице.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles