10.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Засегнатите от коронавируса станаха 218

16 са новите случаи във вторник до 17.00 часа

Инфектираните с коронавируса Covid-19 към 17.00 ч. на 24 март в България вече са 218. Новите случаи за денонощието са 19 у нас, стана ясно от следобедния брифинг на Националния оперативен щаб.

Случаите в Стара Загора са 2, в София –  7, в Плевен има един нов, с което стават 6 пациенти. В Пазарджик има 4 нови случая, в Добрич са 6, а във Варна стават общо 11, уточни началникът на щаба ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, който е и началник на Военно-медицинска академия.

По-рано днес той припомни, че има трима излекувани, и трима починали.

По думите му, в Пазрджик се оформя нещо, като огнище. Три от  случаите  са хора, които работят в болницата в  Пещера, има и един  контактен. Към 24 март инфектираните с Covid-19 медицински лица са 11.

„Вчера получих информация, че едното 4-годишно дете с covid-19 е с едностранна пневмония. Другите деца не са имали проява на болест. Децата оправдават тенденцията, че боледуват по-леко.“, каза ген.-майор проф. Мутафчийски.

Във ВМА има случай на цяло семейство, заразено с коронавируса. Майката е с двустранна бронхопневмония, бащата е болен и двете им деца -на 4 и 8 години също. От тях само жената е с пневмония, а останалите боледуват, но са в добро общо състояние.

Днес беше основан и медицинският съвет към кабинета, който е съставен от специалисти. Задълженията му са по отношения на терапията на болните.

Атрактивният, по образование икономист и в недалечното минало политик, Владимир Каролев е задържан за 24 часа по закона за МВР за нарушаване на карантината, съобщи „24 часа“, като се позова на източници от благоевградската полиция.

Бившият политик цял ден в понеделник се хвалеше в социалните мрежи, че е преминал блокадата на Банско и ходил в Разлог, а после е бил и в София.

Потърсен за коментар от „24 часа” главният прокурор Иван Гешев е заявил: „Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример.“.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles