11.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Затварят София за влизане и излизане от 0.00 ч. на 17 април

Заминалите за Великден с фалшиви бележки отиват на съд

София се затваря за влизане и излизане от 0.00 часа на 17 април  до второ нареждане за  всички превозни средства. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на извънреден брифинг късно тази вечер и уточни, че заповедта му е съгласувана с министър-председателя Бойко Борисов. Той поясни, че рестрикцията се налага заради пътуванията по празниците в условията на извънредно положение заради епидемията от COVID-19 в България. На брифинга присъстаха още началникът на Оперативния щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски и вътрешният министър Младен Маринов.

Изключение ще се прави за товарния превоз, който трябва да е със съответната документация да докажат необходимостта от извършване на съответния транспорт.  Ще се допускат всички автомобили със специален режим, автомобили, превозващи граждани, които имат нужда от лечение. Гражданинът, който има нужда от лачение обаче трябва да посочва лечебното заведение. Ще се допускат и автомобили, превозващи медицински лица, които отиват да работят в лечебни заведения.

Забраната за влизане и излизане от София  не важи още  за аварийните автообили на електроразпределителните дружества и на В и К, както и на интенет и ТВ – разпространителите, не важии за служебните автомобили, които превозват работници. Шофьорът обаче трябва да посочи предприятието, в което отиват хората да работят и телефона на ръководителя. Ако работникът пътува за работа с личния си автомобил, също трябва да посочи предпирятието и телефона на своя работодател в декларацията, като за него се определя времени график, в който трябва да отде на работа и да се прибере. Той е съответно сутрин от

 06.00 до 8.00 ч. за отиване и 18.00 до 20.00 ч. за връщане.

Министър Ананиев посочи, че заповедта му за напускане и влизане в столицата важии за междуградският автомобилен транспорт до второ нареждане.

Недооценихме поведението на много хора, които масово започнаха още вчера, в сряда, да напускат столицата., заяви министър Кирил Ананиев.

Ген.-майор проф.  Мутафчийски посочи, че след като се върнат в София, ще има последици за хората, които са подали грешна информация на КПП-та.

Министърът на вътрешните работи Младенов посочи, че започват масивни проверки на документите, които са представени на излизане.

Тези граждани при прибирането си ще се сдобият и с процесуални действия. Ако са били на работа, ще трябва да се върнат в София, каза той.

Ген.-майор Мутафчийски допълни, че във връзка със забраните БДЖ ще избягва междинните спирки, над 36 влака също се отменят за празниците. „Там тепърва предстоят промени в трафика”, допълни той.

Следай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles