34.8 C
София
вторник, юли 16, 2024
spot_img

Затварят улици в София заради миене

Те са в пет столични района, акцията по чистотата започвапрез деня  в понеделник, вижте откъде няма да можете да минавате

Миене на улици в пет столични района предприема Столичната община от 10 юни, понеделник, съобщиха от „Московска“ 33. Това са „Красно село“, „Възраждане“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Средец“. Целта е както подобряване на чистотата в града и качеството на въздуха, така и превенция срещу летните жеги.

То ще се извършва по предварително създадена организация и ще се осъществява се през деня от 7.30 до 16.30 часа. Улиците в карето ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили. Предварително е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти и са премахнати прораснали треви.

Дейностите се извършват по график, публикуван на интернет страницата на Столичния инспекторат (вижте ТУК), районните администрации, етажните собствености и разпространен чрез писмени съобщения на видими места в кварталите. За да се осигури достъп на техниката за почистване и работещите екипи е нужно собствениците на автомобили да съдействат като преместят моторното-превозно средство докато трае миенето. В случай, че останат непреместени коли, екипите на ЦГМ ще ги репатрират на близка улица. Информация за местонахождението им може да се получи на телефон 070013 233.

На 10 юни миенето започва с улици в район „Красно село“, „каре 1-6“, в което попадат улиците: ул. „Лайош Кошут“ от бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ до бул. „Христо Ботев“; ул. „Люлин планина“ от бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ до ул. „20-ти април; ул. „Ивайло“ от бул. „Христо Ботев“ до бул. „Македония“; ул. „20-ти април“ от бул. „Македония“ до бул.“Христо Ботев“ и др.

В останалите райони миенето с автоцистерна продължава по утвърдени графици, както през деня, така и през нощта, като се мият основни улици и булеварди, така и вътрешно-квартални улици.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles