11.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Идеално кръвно със супа от киселец, как да я приготвим?

Киселецът, дори когато е готвен, като например супа, укрепва здравето и подобрява самочувствието. Супата от него регулира кръвното налягане, а също и нивото на лошия холестерол, съобщават специалисти от Центъра по медицинска профилактика в Петрозаводск (Русия). Витамин С в киселеца предотвратява анемията и проблемите с периферната нервна система, твърдят учените и допълват, че в него изобилства още витамин А, а също и минералите желязо, мед, натрий цинк, калий и магнезий. Затова тази зеленина се препоръчва и при проблеми със стомаха и червата. И да не забравяме, че супата е само първото блюдо. За второто, пък и за някои десерти идеалнто решение е чаша добро вино или съответно коняк. Всичко необходимо за вашата трапеза можете да намерите в магазини АВАНТИ (ТУК).

Супа от киселец

Продукти за четири порции:  200 – 300 гр киселец, 1 глава кромид лук, 2 картофа, олио или зехтин – 2 суп. лъжица, сметана – 2 суп. лъжици, 2 сварени яйца (по желание може и 4), сол – 1 чаена лъжичка, вода – 1 литър.

Приготвяне: Сложете тенджерата с водата на огъня, да кипне. Сложете изчистените и нарязани на кубчета картофи и лук. Добавете солта. След около 20 минути сложете изчистения и нарязан на китно киселец. По желание той може да бъде  пасирани предварително с блендер. Прибавете олиото (зехтина). След още 15 минути супата е готова.

Когато я сипете в чиниите, добавете малко сметана и половин (или едно, по желание) нарязано по дължина яйце.

Препоръчва се супата да се консумира охладена.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles