4.2 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Извозват безплатно стари мебели в Бургас

Община Бургас стартира нова услуга, която ще осигури удобство за всяко домакинство и в същото време ще допринесе за опазване на околната среда, съобщиха оттам.

Ако имате стари мебели, които не са ви необходими, може лесно да се освободите от тях като заявите извозването им към Центъра за ремонт и подготовка за повторна употреба. Там ще им бъде даден нов живот, за да могат след реновиране да бъдат използвани отново.

Центърът се намира в Южната промишлена зона в ж.к. „Меден рудник“.

Целта е старите мебели, които след малък ремонт може отново да са годни за употреба, да бъдат предоставяни на пенсионерски клубове, социални домове и други организации.

Можете да заявите извозване на непотребните си мебели безплатно чрез платформата или на телефони 0888 232056 и 0888 457020 – ОП „Чистота Еко“.

Повече информация можете да откриете на новата платформа – пътеводител за разделно събиране на отпадъци от домакинствата в Бургас, виж ТУК.

В платформата ще намерите още:

Интерактивна карта на видовете контейнери – надземен, подземен, мобилен център, ремонт и подготовка за повторна употреба на мебели. Тяхното местоположение с адрес, описание и предназначение;

Информация за видовете отпадъци – битови, рециклируеми, сторителни, опасни и други;

Данни, които показват в реално време количеството предадени отпадъци в мобилните центрове за разделно събиране;

Отговори на важни въпроси, свързани с видовете отпадъци, разделното сметосъбиране и колективната грижа за чистотата на града;

Онлайн форма за заявка за извозване на стари мебели.

Центърът се създава по проект „Прилагане на модел за управление на едрогабаритни отпадъци от бита на територията на община Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Зелената платформа на Бургас има за цел да обединява всички екологични инициативи на града.

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles