25.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Интелигетните се влюбват рядко

Интелигентните хора се влюбват много рядко, смятат психолози-американци. Те изследвали групи хора с различен интелектуален потенциал, образование и интереси. Оказало се, че точно интелигентните  хора не търсят сериозна връзка на всяка цена. Те искат да преживеят красива и споделена любов, но не биха рискували всичко за нея, ако това противоречи на визията им за бъдещето.

Освен това, тези хора имат високи изисквания не към външния вид, а към характера. Интелигентните хора знаят, че обсебването от красотата е опасно и в никакъв случай не би им се отразило добре. Затова и не съдят по „опаковката“. Затова, ако сте скучни и посредствени,  с тривиални интереси, не очаквайте те да ви обърнат внимание, дори да изглеждате зашеметяващо. 

Интелигентният човек си е самодостатъчен, не скучае никога, защото цени свободното си време. Той познава себе си достатъчно добре, за да знае как да запълни емоционалните празноти поне временно. Затова понякога се самозаблуждава, че всъщност няма нужда от партньор.  Не обича празните приказки. Тези хора стрелят направо и не увъртат. За тях е важна пълноценната комуникация. По тази причина са смятани за нетактични и дори за груби.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles