9.2 C
София
петък, март 1, 2024
spot_img

Истанбул затяга мерките за чужденци

В осем района няма да се допуска настаняването им, изключение само за собственици на имоти, студенти и по здравословни причини

Властите в Истанбул забраниха регистрирането на чуждестранни граждани по местоживеене в редица райони на мегаполиса. Това са районите Кючюкчекмедже, Башакшехир, Багджълар, Авджълар, Бахчелиевлер, Султангази, Есенлер и Зейтинбурну, посочи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу на пресконференция в окръжната Дирекция по миграция.

В тези райони преди това бе отменено приемането на чужденци със статут на закрила. Новото е, че изцяло се отменя регистрирането на чуждестранни граждани в тези райони по местоживеене. Тоест в тях няма да се допуска настаняване на повече чужденци. Като се добави, че преди това бе забранено регистрирането по местоживеене в районите Фатих и Есенюрт, вече в общо десет района на Истанбул няма да се допуска настаняване на чужденци, заяви министърът.

По думите му изключения ще се допускат за студенти, получили право да следват в учебно заведение намиращо в някой от тези райони.

Изключения ще се допускат за чужденци, които са купили жилища, както и в случаи от здравен характер.

Ясно и открито ще кажа, че мигрантите в страната не са 10 милиона, не са 15 милиона, нито са 20 милиона. Към момента броят на сирийските мигранти в страната е 3 милиона и 646 хиляди души. А броят на тези, които се намират под закрила, е малко над 321 хиляди души, каза турският вътрешен министър, като изтъкна, че в последно време упорито се спекулира по въпроса за броя на мигрантите в страната.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles