4.9 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

И днес ваксипунктове в три МОЛ-а в София

41 диагностицирани с коронавирус за денонощие при 8438 теста

Столичната община заедно със Столичната Регионална здравна инспекция разкри мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Инициативата се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te работят от 13.00 до 18.00 часа днес, а желаещите могат да избират между векторна и РНК-ваксина.

С тях „зелените коридори“, разкрити от Общината с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, станаха общо осем.

Ваксини  се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души. Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. „Гоце Делчев“), „Борисова градина“ (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. „Бели Дунав“ в ж.к. „Надежда 4“), парк „Дружба“ до Културен институт „Искър“ и в кв. „Красна поляна“ (паркинга на Т-Маркет на бул. „Възкресение“). Те ще работят от 9.00 до 16.00 часа. Имунизацията  се извършва без предварителна регистрация.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

През почивните дни ваксинация се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на летище „София“. Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“.

41 диагностицирани с коронавирус за денонощие при 8438 теста, показват данните на Единния  информационен портал. Най-много са заразените в София – 15 случая. 37 за изгубили битката с COVID-19.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles