9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Как с обикновена лъжица да проверите здравето си?

Как с обикновена лъжица можете да проверите здравословното си състояние само за една минута? Такъв начин за диагностика звучи необичайно, но той показва белези, по които човек може да се ориентира дали в организма му се случва  нещо, заради което да отиде на лекар.

Как да се проверим?

Оближете добре металната лъжица, като преди това сте се уверили, че по нея няма полепнали неща. След това я завийте в найлон и почакайте около минута. Когато я извадите и по повърхността й няма нищо, значи всичко е наред. Възможно е обаче по метала  да са се образували цветни отенъци. Какво означават те?

Виолетов – сигнализира за три възможни проблема: високи нива на холестерола, бронхит или лошо кръвообращение.

Оранжев – появява се в началото на хронично заболяване на бъбреците. Не се бавете, идете на лекар.

Бял – белег за респираторни инфекции, обадете се на вашия джипи.

Неприятна миризма – Липсата на петна не е окончателната диагноза. Миризмите имат огромно значение. Ако лъжичката мирише на амоняк, значи започват проблеми с бъбреците. Сладникавият аромат показва, че човек си хапва сладки неща, но не е белег за наличие на диабет. Неприятната миризма на гнило е ясен признак за проблеми със стомаха и червата.

Въпреки тази забавна и насочваща диагностика, истинската диагноза поставя лекарят. Той е, който с точност може да ви каже дали сте здрав или болен, и да ви изпише най-точното лечение. Случайте го!

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles